Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/foxel/public_html/automatizacija/includes/menu.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in template_preprocess_dc_ajax_shopping_cart_teaser() (line 636 of /home/foxel/public_html/automatizacija/sites/all/modules/dc_ajax_add_cart/dc_ajax_add_cart.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 395 of /home/foxel/public_html/automatizacija/includes/common.inc).

FATEK

FATEK je poznati tajvanski proizvođač programabilnih logičkih kontrolera, prevashodno okrenut kvalitetnoj i funkcionalnoj izradi. Dobro kotiranje na tržištu dovelo je do toga da Fatek postane svojevrsni brend i da uživa veliko poverenje. Kada je Fatek osnovan, razvijene zemlje držale su monopol na PLC tržištu. Štaviše, kontroleri nisu bili kompatibilni, implementacija je iziskivala mnogo vremena, i bilo je veoma rizično preći sa jednog na drugi PLC sistem.

 

 

U Fatek-u su bili svesni ovih stvari, te su rešili da se fokurisaju na kvalitet proizvoda, i upravo time zadobiju poverenje kupaca. Na taj način je i nastao brend Fatek. Fatek zauzima značajno mesto na PLC tržištu i, iako svoje proizvode ne distribuira širom sveta, bavi se prodajom u većim gradovima koji imaju poslovne partnere i poslovne veze za dalju prodaju. Na ovaj način, od inostrane prodaje Fatek prihoduje čak 70% od svoje ukupne zarade. Uprkos tumbanjima u svetskoj ekonomiji 2008. godine, Fatek konstantno uvećava svoj godišnji prihod.

U prethodnih nekoliko godina, Fatek se suočio sa značajnom konkurencijom. Uprkos ubrzanim promenama, koje se ogledaju u povećanim zahtevima tržišta, pokazalo se da prodaja koja se svodi isključivo na PLC proizvode ne može biti konkurentna. Zato su u Fatek-u rešili da tržištu ponude nova rešenja u oblasti industrijske automatizacije. 2009. godine Fatek izbacuje HMI touch panel od 3.5 inča (ekran osetljiv na dodir), što predstavlja prvi korak ka dodatnom približavanju kupcima. Iako ovo nije osnovni niti glavni proizvod Fatek-a, doslednost i posvećenost kompanije se itekako mogu videti i osetiti na njemu. Nakon plasiranja, ovaj HMI se pokazao jako dobro i ostvario značajne rezultate na Evropskom tržištu i, do ovog momenta, nije zabeležen ni jedan slučaj vraćanja kupljenog proizvoda zbog i najmanje neispravnosti.

Fatek stremi ka potpunom ispunjavanju očekivanja tržišta u pogledu industrijske automatizacije. Uprkos ogromnom radu i istraživanjima, i dalje se silovito radi na stvaranju novih proizvoda za automatizaciju koji bi, u što kraćem roku, mogli da nađu put do korisnika. Osim glavnog kratkoročnog cilja – konstruisanja što kvalitetnijih PLC-a, u Fatek-u se radi i na razradi kontrolera pokreta, programabilnih terminala, servo kontrolera, invertera i servo motora.

Tehnološke inovacije od početka predstavljaju osnovu poslovanja u Fatek-u. Veći kvalitet proizvoda zasniva se na što boljoj izradi, i obratno. Na taj način će se održati osnova kvaliteta čitave linije proizvoda, a brend  Fatek nastaviti da se širi i pronalazi put do kupaca u svim krajevima planete.